А болнични по тези договори по чл.  114,не може да ползва нали ? Ако излезе болнични си взима само един екземпляр,а не още 3-4 примерно ???
Здравейте ! Възможно ли е един работник да е на трудов договор / основен /  по чл.67 от КТ на 8 часа  / 5 дни х 8 часа = 40 часа / и на още 2-3 места на договор по чл.114 от КТ / примерно за още 8 часа седмично /, за да станат общо 48 часа както е разрешено ?
Ще подам Прекратяване на ТД поради неплащане по чл. 327, ал. 1 т. 2 от КТ. Но въпреки това,че същият ми дължи пари до  момента на подаване на заявлението и  съм на работа ,следва да изпълнявам трудовите си функции. Т.е. да си приключа 2013 г. и примерно текущо до 10.02.2014 г. Добра ситуация в нашата БГ страна, роботи за слава !!!!!!!
Това означава,че аз трябва да приключа 2013 година въпреки,че ми дължи заплати ли ?
Никой ли не е изпадал в такава ситуация,че не искате да ме посъветвате нещо .
Прави сте,зная и виждам нещата , но на мен по-големият проблем ми до къде съм задължена да си изпълня задълженията след като не съм си получила заплатите  ?????????
Здравейте колеги !
В голяма чуденка съм.
Вече втори месец нашият ШЕФ не ни е платил заплатите. Питам лично за себе си единствен счетоводител на големият ШЕФ.  Как бихте постъпили вие ако ви бавят заплатите два месеца. Дори си направих ДДС-то за м.01.2014г. , не съм приключила все още 2013 г. Ако подам заявление за напускане поради неплащане по чл. 327, ал. 1 т. 2 от КТ, какви са ми задълженията- хем да не ми плати,хем да му приключа ли ? Какво да правя,моля ви дайте ми съвет !!!!
Привет !
Преди да се занесе болничният в НОИ трябва ли да сме подали Д1 и Д6 ?
Няма да ти я приеме системата. :thumbup:
http://nap.bg/news?id=1772 като прочетох това и разгледах самата декларация . Декларацията ще се подава в срок до 31 декември на предходната година.  т.е. мисля,че  ще се подава всяка година
Може ли малко помощ.  :wave:Едно радио прави реклама на фирмата ни и за целта даваме награди от игра покупка на стока за 20 лв. Как трябва да е оформено според вас , трябва ли тази сума от 20 лв. да се маркира на касовият апарат ,какъв договор би трябвало да има между нас ?????
Как така всички работите в уредени и богати фирми ?????????

 "искат да ги натоварят с още 20%" нима ви е наистина чудно какво е това ???? За фирмите в БГ  с производство - това е страшно много пари отгоре. Увеличаване на разходите,само за да са редовни пред държавните органи на НАП.
Задължена ли съм към деня на проверката да съм си изписала разхода за материали на продукцията ??????????
Във връзка с тази проверка ми искат декларация относно доставни и продажни цени. Какво трябва да представлява тя ??? :give_rose:
Повече ме тревожи това,че дружеството рег.по ДДС има малко фактури за м-ли,които не са достатъчни за производството. А другото дружество няма ф-ри за м-ли. А те не взимат ф-ри защото когато поискат такава търговците искат да ги натоварят с още 20 % ДДС. Иначе рег. по ДДС дружество е винаги на вноска ДДС.
Здравейте !
Може ли малко помощ ???
Един собственик на две ЕООД с една и съща дейност. Първото е регистрирано по ДДС, второто НЕ. Дейността е производство. Второто започва дейност от преди един месец. В него няма документи за покупка на материали. Сега имаме проверка на първото дружество. Какви проблеми мога да очаквам ? Фактурите за покупка на материали са недостатъчно за наличните количества продукция. Аз му водя счетоводството от два месеца,а като се има в предвид,че предишната колежка не ни е подала още никъква информация, тя не е водела аналитично гр.30.
Ясно е че моята Управителка ще се осигурява ,защото са  я писали по ДУК със заплата 450 лв.
Може ли да ми каже някой нещо относно СЧЕТОВОДСТВО НА ФОНДАЦИЯ .
Те се вписват в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел, но как стоят нещата с осигуряването на управителя по ДУК , как се отчитат разходите / изобщо всичко би ми било полезно,че съм изпаднала в голямо ровене на информация / ?????  :'(
И аз така си мислих,но управителя не е съгласен да платим ДДС  предварително,като може и да се развали договора,ако купувача не плаща в срок . Договора е с ФЛ нали няма значение,трябва да си начислим ДДС ??????
Значи с  датата на договора,трябва да имам фактура с цялата стойност по него, имам и приемо-предавателен протокол със същата дата ??????????????????